N00b question no. 472 - screenshots

'Shy

One of Freddy's beloved
Joined
Dec 22, 2003
Messages
1,824
I actually looked in the manual for this one! So I pressed the "prt scr" button and I also pressed "ctrl+prt scr" because I wasn't quite sure, but no screenshots to be found anywhere in my FFXI folder. Help?!
 

stubbyrulz

Fledgling Freddie
Joined
Dec 23, 2003
Messages
597
press pause break or what ever it is to make all the on screen stuff vanish might be scroll lock dunno then print screen
 

'Shy

One of Freddy's beloved
Joined
Dec 22, 2003
Messages
1,824
Yes pressed print screen, see above, but I can't find the pics in my folder :(
 

stubbyrulz

Fledgling Freddie
Joined
Dec 23, 2003
Messages
597
no u press scroll lock or pause break first which means before print screen
 

'Shy

One of Freddy's beloved
Joined
Dec 22, 2003
Messages
1,824
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh :) I'll try that then, thanks!
 

tRoG

Fledgling Freddie
Joined
Dec 22, 2003
Messages
1,440
Yes, you press Scroll Lock, which should then remove all game windows from your screen.

Press Print Screen again and you will hear a clicking noise, which means your screenshot has been taken.

Press Scroll Lock again to get your windows back.

You can access your screenshots through the PlayOnline client, but it's pretty shite, to be honest. The screens are stroed in a directory on your computer, but I can't seem to recall what it's called right now. Will get back to you on that :D
 

Gombur Glodson

Fledgling Freddie
Joined
Dec 22, 2003
Messages
422
Programfiles > PlayOnline > PlayOnline Viewer > Pub > > Home01 > open >
ScreenShots > Finalfantasy

;o
 

Whisperess

Part of the furniture
Joined
Dec 24, 2003
Messages
1,234
Do yourself a favour and get an external program to take your screenshots.

The ingame one sucks horribly, not only is it half-res, no windows on screen ( so can't screenshot damage-shots ), branded with a copyright notice at the bottom right corner it is also, and this part I really truly godly LOATH - You have a restricted number of screenshots to take.

That's right, you can't go around taking pics of just about anything without clearing out your folder from time to time. ( looks at the 5 directories with 800+ screenies each from daoc )... my... preciousssss...

Just say NO to in-game methods of taking screenshots. Get an external program to do it for you. ( Fraps can do this easily if you already use it for rec'ing movies ).
 

Driwen

Fledgling Freddie
Joined
Dec 23, 2003
Messages
932
would be nice though not to have to pay for a program to take those pictures ;) (and iirc for fraps you do).
 

'Shy

One of Freddy's beloved
Joined
Dec 22, 2003
Messages
1,824
Hmm, see what you mean, small and crappy :(



Fraps doesn't work for me for some reason. I get an error when I try to load it. I did post about it on BW some time ago but no one came up with a solution, but I'm guessing it's just my computer is too damn old to handle it :(
 

Whisperess

Part of the furniture
Joined
Dec 24, 2003
Messages
1,234
Driwen said:
(and iirc for fraps you do).
I believe 'did' is the correct word here :p ( if you're referring to me personally )

And welcome to this section Drivel ^^
 

SoWat

Loyal Freddie
Joined
Dec 22, 2003
Messages
305
The screenshot also sits in your clipboard, so you can paste it to something like paint shop pro if you like.
 

Driwen

Fledgling Freddie
Joined
Dec 23, 2003
Messages
932
Whisperess said:
I believe 'did' is the correct word here :p ( if you're referring to me personally )

And welcome to this section Drivel ^^
no I am refering to me, I havent paid for it and am a fan of taking pics. And would rather not pay 30 dollars for something that should have been in the game :p (and I dont think I will use fraps to record video's, unless the free version lets you SS just aswell?)
 

Whisperess

Part of the furniture
Joined
Dec 24, 2003
Messages
1,234
Driwen said:
no I am refering to me, I havent paid for it and am a fan of taking pics. And would rather not pay 30 dollars for something that should have been in the game :p (and I dont think I will use fraps to record video's, unless the free version lets you SS just aswell?)
Haven't tried this, but it might be good. ( no idea, use at your own risk )

http://www.screenshot-utility.com/
 

sibanac

Fledgling Freddie
Joined
Dec 19, 2003
Messages
824
[QUOTE='Shy]:wub: I'm kinda half disappointed I got some clothes now :([/QUOTE]
bah no more naked girl running after me :(

BTW are you getting closer to 10 ?
 

'Shy

One of Freddy's beloved
Joined
Dec 22, 2003
Messages
1,824
sibanac said:
bah no more naked girl running after me :(

BTW are you getting closer to 10 ?
8 and a half atm.... but should go faster now I have clothes and weapons :)
 

Driwen

Fledgling Freddie
Joined
Dec 23, 2003
Messages
932
Elvo^Rylu said:
You havta pay for Fraps?
unless you use the free version yes you do:p (and for making a video for daoc atleast the free version wasnt so good (atleast so I've heard)).
 

Elvo^Rylu

Fledgling Freddie
Joined
Dec 26, 2003
Messages
562
Dont tell me you actually fished on the boat :p

Need to be like, lvl 60+ for that :D
 

Whisperess

Part of the furniture
Joined
Dec 24, 2003
Messages
1,234
Hmm... the fish eating the cat, there's something very wrong with that picture... :touch:
 

Rhyna

Loyal Freddie
Joined
Dec 31, 2003
Messages
28
That's a Sea Horror or a sea monk ? :p
Starting to bugger me abit that there's so few models :p
 

Astral\

Fledgling Freddie
Joined
Dec 23, 2003
Messages
58
Sea Horror. :twak:

Funny thing tho - they detect players on sound. So if you dont move ( :D ) they cant see you.
 

Restart

Fledgling Freddie
Joined
Dec 27, 2003
Messages
12
You can fish on the boat at any lvl as long as you do it on the stairs :) can't catch monsters there.

btw nice pic :)
 

ST^

Part of the furniture
Joined
Dec 22, 2003
Messages
2,351
I use Hypersnap for all my screenshot needs >.<
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top Bottom