Question about LCD

Tom

I am a FH squatter
Joined
Dec 22, 2003
Messages
16,014
Right, my mates dad has just bought himself a HDV video system, with a PC running windows, 2 Iiyama LCD screens (17" I think), Sony Vegas edit suite, and a bunch of Hi Def video equipment.

The monitors have VGA or DVI inputs, they're running off VGA right now.

Is it possible to get a plug or something so that I can plug the HD camera straight into a monitor, rather than it going through the computer via firewire? It would be nice to see the output of the camera in its true native high def resolution, rather than being subjected to codecs etc once its in the computer.

This is the camera

http://www.dvuser.co.uk/Reviews/Camcorders/sony hvr-z1e review.html
 

Tom

I am a FH squatter
Joined
Dec 22, 2003
Messages
16,014
Forgot to mention, the camera has (I think) a component output.
 

Ch3tan

I aer teh win!!
Joined
Dec 22, 2003
Messages
27,305
checked out lik-sang and the like? Lots of VGa boxes and stuff on there. Do the monitors have no s-video or composite inputs?
 

Yaka

Resident Freddy
Joined
Dec 22, 2003
Messages
4,419
you can buy component to vga adaptors im not sure if it will work tho
 

Tom

I am a FH squatter
Joined
Dec 22, 2003
Messages
16,014
Hmmm, it should work fine as the VGA connector does carry RGB. Will have a think about that.
 

anattic

Fledgling Freddie
Joined
Dec 22, 2003
Messages
182
The component output isn't RGB on the camera, it's YPbPr/YCbCr so you'll need to re-map if you want to use it. There's an S-video (YC) output, that might offer a better solution.

(The mapping, if you interested...)
 

Users who are viewing this thread

Top Bottom